Printen we altijd juiste kleuren?

Printen we altijd juiste kleuren?

Wij maken gebruik van een ICC-profiler, dit is een softwareprogramma dat wordt gebruikt om de kleurweergave van een printer of scanner te kalibreren en te profilen. Door gebruik te maken van een ICC-profiler kun je er zeker van zijn dat de kleuren die je op het papier ziet, zo nauwkeurig mogelijk overeenkomen met de werkelijke kleuren van het doorgestuurde beeld.

Het nut van een ICC-profiler is vooral groot bij het werken met kleurgevoelige materialen zoals foto’s en kunstwerken. Met behulp van een ICC-profiler kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kleuren van een afdruk zo dicht mogelijk bij de originele kleuren blijven. Ook kun je ervoor zorgen dat de kleuren van een afdruk zo goed mogelijk overeenkomen met de kleuren die je op je beeldscherm ziet.

Het gebruik van een ICC-profiler is dan ook van groot belang bij het produceren van afdrukken met een hoogwaardige kwaliteit en kleurechtheid. Het zorgt voor een consistente kleurweergave en voorkomt dat de kleuren van het beeld worden vervormd of verkeerd worden weergegeven. Door het gebruik van een ICC-profiler ben je verzekerd van een optimale kleurweergave en kun je je werk naar een hoger niveau tillen.